Krõmpsuvad vräpid

Ma ei ole sada protsenti taimetoitlane ega toortoitlane, aga kipun sinna poole, sest usud või ei, kõht on kauem täis, kui sööd taimset täisväärtuslikku toitu ja häid rasvasid! Seekord leiutasin endale vräpid, mis on siis jahuvabad ehk siis rulli asemel kasutasin kapsalist! Soovitan katsetada ükskõik millise kapsalisega, mida sul on võimalik rulli keerata. Seekord kasutasin jääkapsast.

Vaja läheb:

  • jääkapsas (või muu väänatav kapsaline)
  • lemmikud külmutatud juurviljad (200 grammi)
  • paprika
  • india pähklid
  • oliiviõli
  • küüslauk
  • kookosrasv
  • maitseaineid: minul seekord näiteks pipar, sool, paprikapulber, kurkum
  • (soovi korral maitsepärm, lemmikud seemned)
  • blenderit

Juhised:

Pane suur peotäis India (a la 25 tk) pähkleid likku neli tundi enne sööma hakkamist. Pese pähklid ära ja siis pane uus vesi peale ja jäta seisma. Nelja tunni möödudes viska pähklid blenderisse, lisa soovitud maitseained ja üks suur küüslauguküüs. Vala peale oliiviõli ja hakka blenderdama. Kui tundub, et õli sai liiga vähe ja ei segune ära või üldse ei liigu, saad õli ju alati juurde valada! Ja kaste ongi valmis! PS! Külmkapis seistes läheb see kaste niikuinii paksemaks, seega saab uuel kasutamisel taas õli natuke juurde valada.

Pane paar tundi enne söömist ka külmutatud lemmikviljad sulama, et nad oleksid pehmed, kui süüa valmistama hakkad. Minul on seekord seal sees porgand, hernes, mais, rohelised oad, hakitud spinat, sibul, suvikõrvits. Viska viljad kookosrasvaga pannile ja soojenda nad üles, aga ära prae läbi! Siis ei sure kõik oletatavasti säilinud ensüümid ja vitamiinid-mineraalid veel ära. Tükelda samal ajal kaussi umbes veerand paprikat ja kui sa soovid, võid lisata näites päevalille- või kõrvitsaseemneid! 🙂 lisa paprikale pannilt võetud segu ja sega läbi. PS! Kindlasti soovitan leida poest selline asi nagu maitsepärm ja seda ka segule lisada umbes ühe supilusikatäie. See annab mõnusa juustuse maitse ja vajalikke vitamiine, mis võivad muidu jääda vajaka.

Kui segu on kokku miksitud, laota kaks kapsalehte laiali ning määri lehed kastmega kokku. Selle peale aseta suur ports köögiviljamöksi, keera vräpp kokku ja alusta krõmpsutamist!

PS! Kui soovid valmistada portsu kahele, siis sulata ära vähemalt 400 grammi köögivilju ja ongi asi ants! Sööge aeglaselt ja kõht peaks vähemalt neli tundi täis olema! 🙂

 

Jälgi ja jaga:
0
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *